Τυρολουκουμάδες από τις Κυκλαδες

Τυρολουκουμάδες

 

Υλικά

280 γρ. γραβιέρα Νάξου
100 γρ. κεφαλοτύρι Ίου & Σαν Μιχάλη Σύρου 100 γρ (πιο πικάντικο)
3 ασπράδια αυγών & 1 ολόκληρο
1 κουταλιά σούπας κορν φλάουερ
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/3  μάτσο Δυόσμο φρέσκο
Αλάτι- πιπέρι προαιρετικά και ανάλογα την αλατότητα των τυριών


Εκτέλεση

  • Χωρίζουμε τα αυγά, ψιλοκόβουμε τον Δυόσμο.
  • Τα τυριά τριμμένα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
  • Πλάθουμε το μίγμα σε μπαλάκια . Τηγανίζουμε σε φριτέζα ή τηγάνι με μπόλικο λάδι (σπορέλαιο για πιο ελαφρύ) στους 170 βαθμούς.
  • Συνοδεύονται ιδανικά με μαρμελάδα λεμόνι, τομάτα.

 

Μαρμελάδα τομάτα:
 1/2 κιλό τομάτες
200 γρ.  ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 λεμόνι
1 φύλλο αρμπαρόριζα
Μια πρέζα πιπέρι

Αποφλοιώνουμε και ξεσποριάζουμε τις τομάτες. Τις κόβουμε καρέ μικρό. Αφαιρούμε φλούδες τα λεμόνια και στίβουμε το χυμό τους.Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά και βράζουμε μέχρι να πιεί τα πολλά υγρά και να αρχίζει να δένει.

 

Μαρμελάδα Λεμόνι:

1/2 κιλό γλυκό του κουταλιού λεμόνι
Χυμό από 1 λεμόνι περίπου

Τα βάζουμε στο μπλέντερ και το σιρόπι μαζί και τα πολτοποιούμε αφήνοντας κατά προτίμηση κάποια κομματάκια.


Tags
Κυκλάδες
error: Yiannis Gavalas. All Rights Reserved.