Γιάννης Γαβαλάς chef

Γεννήθηκα στην Αθήνα το Νοέμβριο του 1970. Η καταγωγή μου είναι από την μικρή Ηρακλειά, των Κυκλάδων.
Η επιλογή της μαγειρικής στην αρχή της δεκαετίας του 1990, με το επάγγελμα του μάγειρα στην αφάνεια τότε, δεν ακούστηκε κι ότι καλύτερο δεδομένου ότι ήμουν άριστος μαθητής σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, με γνώση Αγγλικών και Γαλλικών.
Παρ’ όλα αυτά επέλεξα να ακούσω την καρδιά μου γιατί θεωρούσα και εξακολουθώ να θεωρώ, ότι είναι ευλογία να ασχολείται κάποιος με το επάγγελμα που του αρέσει πραγματικά.

Οι σχολές μαγειρικής τότε ήταν μετρημένες κι οι επιλογές λιγοστές. Τελείωσα την Granits (Οργάνωση–Διοίκηση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων), πέρασα και φοίτησα στα Τ.Ε.Ι Αθηνών (ΣΔΟ τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων), τελείωσα την Chef D’ Oeuvre (σχολή Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής) καθώς και την σχολή του Ο.Τ.Ε.Κ (τμήμα Μαγειρικής). Ακολούθως έκανα την πρακτική μου στα ξενοδοχεία Intercontinental (Αθήνα) και Capsis (Κρήτη), αλλά το ενδιαφέρον μου κέντρισαν τα εστιατόρια.
Δούλεψα σε εστιατόρια στην Αθήνα και την Μύκονο.

Τα 10 από τα 25 χρόνια στις κουζίνες τα έχω περάσει στο νησί των Ανέμων το οποίο γνώρισα στην αυθεντική του μορφή εντός και εκτός της τουριστικής περιόδου, και το αγάπησα.
Είχα την τύχη να βρεθώ στις κουζίνες Μαγείρων με γνώση και σεβασμό στην πρώτη ύλη, την επιχείρηση και τους πελάτες.
Κατά καιρούς η παρακολούθηση σεμιναρίων, συνεδρίων, η παρουσία σε εκθέσεις και η συμμετοχή σε δράσεις συμπλήρωσαν τις γνώσεις και διεύρυναν τις εμπειρίες μου.
Είμαι μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, μέλος της Eurotoques Hellas (Σύλλογος Ευρωπαίων Μαγείρων) και της WACS (Παγκόσμιος Οργανισμός Μαγείρων).

Τα ενδιαφέροντα μου είναι κυρίως -αλλά όχι αποκλειστικά- μαγειρικά. Μου αρέσουν τα ταξίδια, η θάλασσα και η φωτογραφία.
Φέτος η αγάπη μου για την φωτογραφία εκφράστηκε μέσω μιας έκθεσης στην Δημοτική πινακοθήκη της Μυκόνου με θέμα το βυθό.
Αγαπώ τις τοπικές κουζίνες, και έχω ιδιαίτερη αδυναμία στην Κυκλαδίτικη Κουζίνα και τα προϊόντα της, μιας και τα βιώματα λόγω καταγωγής είναι πηγή γνώσης και έμπνευσης.
Θύμησες, χρώματα, αρώματα, γεύσεις και βιώματα είναι οι οδηγοί μου.

error: Yiannis Gavalas. All Rights Reserved.