Κυρίως πιάτα / Main dishes
Στριφτούδια με λούζα Μυκόνου, πανσέτα & Νιώτικο γιδοτύρι
Striftoudia, Greek pasta, louza (Mykonian ham), goat cheese from Ios
Κοφτό μακαρονάκι από αλεύρι φάβας με καλαμάρι, χταπόδι, κρέμα από τυρί Σαν Μιχάλη Σύρου και λάδι μάραθου
Kofto Makaronaki, pasta from fava bean flour, with squid and octopus, crème of San Michali cheese from Syros and fennel infused olive oil
Προβάτσες Ηρακλειάς φρικασέ με αγριομάραθο και κεφτεδάκια από φρέσκο μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά στο τηγάνι με ελαιόλαδο
Provatses Iraklias, pan fried pork and beef meatballs with wild greens and fennel in egg-lemon sauce
Σουβλάκι κοτόπουλο μαριναρισμένο σε ελαιόλαδο με δενδρολίβανο και θυμάρι (220 γρ.)
Chichen Souvlaki (220gr) marinated with lemon & herbs, served with french fries
Σουτζουκάκια γαλοπούλας στη σχάρα με φρέσκα ωμά μαριναρισμένα κολοκύθια-καρότα και σάλτσα γιαουρτιού με μαστίχα και σουμάκ
Turkey Soutzoukakia , grilled turkey burgers with marinated zucchini & carrot side salad and a yoghurt, mastic and sumac dressing
Μοσχαράκι κατσαρόλας με μαυροδάφνη & θυμάρι, συνοδεία βρασμένης τηγανητής πατάτας
Beef stew with thyme and mavrodafni (sweet red wine) sauce, served with twice cooked potato
Κατσίκι ‘’Γεμιστό’’ (παραδοσιακή Πασχαλινή συνταγή Ηρακλειάς) ντόπιο με ρύζι, συκωτάκια, μάραθο
Iraklian Goat with stuffing, roasted in the wood oven . Traditional Easter Sunday recipe, stuffed with rice, liver and herbs
Ψαρονέφρι γεμιστό με τυροβολιά Μυκόνου, ξινομυζήθρα Ηρακλειάς, λιαστή τομάτα Τήνου και λεμονάτο τραχανά με κυκλαδίτικο πέστο
Pork loin rolls filled with tyrovolia cheese from Mykonos, xynomyzithra from Iraklia, sundried tomatoes with lemon cracked wheat and Cycladic pesto
Σουβλάκι ψαρονέφρι κρεμαστό, (450 γρ.) μαριναρισμένο σε δενδρολίβανο και φλούδες λεμονιού
Pork loin souvlaki (450 gr) marinated with thyme and lemon, served with french fries
Κατσίκι ντόπιο σιγοψημένο ολόκληρο κομμάτι (μπουτάκι ή μπροστινό 1200γρ τουλάχιστον) με βότανα της Αρακλειανής γης
Goat, local free range goat leg, slow cooked with Iraklian herbs (minimum 1200 gr)
Χταποδάκι ψητό με ροβίτσα, κρέμα φάβας και βινεγκρέτ από τους χυμούς του
Octopus, grilled, rovitsa (green beans) marinated, fava cream and octopus juice vinegraitte
Σκουμπρί ψητό με μαριναρισμένα τοματίνια, πίκλες κρεμμυδιού και αρωματικό λαδολέμονο
Grilled Mackerel, smoked with thyme, served with marinated cherry tomatoes, onion pickles and olive oil-lemon sauce
Καλαμάρι γεμιστό με σπανακόρυζο στη σχάρα και βινεγκρέτ λευκού ταραμά
Kalamari, grilled and stuffed with spinach and rice, with a taramas (fish roe) vinegraitte
Μαγιάτικο ντόπιο ψάρι, φιλέτο σε σουβλάκι με μοσχολέμονο και αρωματικό ταμπουλέ λαχανικών με γλυκό τραχανά
Amperjack souvlaki with lime, served with vegetable and herbs tabbouleh salad with crackwheat