«…Κυκλάδες: Αντένα μύλου, αλέτρι, τυροβόλι και κουπί, κατσίκι, ραδίκι και τομάτα ξερική, σπυρί κριθάρι, λέπι ψαριού, πλοκάμι χταποδιού, μια στάλα λάδι και ένας κόμπος ξύδι.
Η κουζίνα είναι ένα καράβι που ταξιδεύει…»

(Απόσπασμα από το «Μανιφέστο της Κυκλαδίτικης Κουζίνας» που συνέταξαν ο Ηλίας Μαμαλάκης κι ο Δημήτρης Ρουσουνέλος στις 16/3/2015)

Σούπα / Soup

Κακαβιά, ψαρόσουπα καϊκίσια με καθαρισμένο φιλέτο ψαριού
Kakavia, fish soup, served with deboned fish fillet

 

Σαλάτες / Salads

Ανδριώτικη, Κορθινέζε by Giginis, με βολάκι Άνδρου, τοματίνια, φρέσκο βασιλικό, θυμάρι και αλάτι βραχιάς
Andriotiki, Corthineze by Giginis, hot salad with Volaki (white cheese from Andros), cherry tomatoes, fresh basil, thyme & sea salt


Μυκονιάτικη, πράσινη σαλάτα με σπανάκι, ρόκα, λόλα, αϊσμπεργκ, ξινότυρο Μυκόνου, λιαστή τομάτα, βινεγκρέτ θυμάρι-ρίγανη και σουσάμι
Mykonian, green salad with spinach, rocket, iceberg, xinotyro (mykonian cheese), sundried tomatoes, Cycladic vinegrette and sesame.

Κυκλαδίτικη σαλάτα με τοματίνια Νάξου, ρόκα, λούζα Μυκόνου, ξινομυζήθρα Σχοινούσας, παξιμάδι, κρίταμο Τήνου και οξύμελι
Cycladic salad, cherry tomatoes, rocket, louza (Mykonian ham), xinomizythra (goat cheese from Schinousa), rusk, sea fennel from Tinos, tangy honey dressing

Βλητοκορφές τσιγαριαστές με μυρωδικά και ξινομυζήθρα Ηρακλειάς
Vlitokorfes, wild greens sauted with herbs, tomato and garlic, topped with soft creamy xinomizythra from Iraklia

Ορεκτικά / Appetizers

Τυροκαυτερή με κοπανιστή, τυροβολιά Μυκόνου & ξινομυζήθρα Ηρακλειάς
Tyrokafteri, spicy cheese & pepper spread with kopanisti and tyrovolia from Mykonos and xinomizythra from Iraklia


Ταραμάς λευκός
Taramas white fish roe spread

Πατάτες Νάξου φρέσκιες, τηγανιτές
Potatoes from Naxos, fresh french fries

Κολοκυθοτηγανίτες και με ντόπια ποικιλία στο τηγάνι με ελαιόλαδο
Kolokythotiganites, zucchini fritters fried in olive oil

Τυροκουλούρα, τηγανητή στρογγυλή πίτα γεμιστή με τοματίνια, τυροβολιά-κοπανιστή Μυκόνου, γραβιέρα Νάξου, μανούρα Μήλου & ξινομυζήθρα Ηρακλειάς
Tyrokouloura, round pie stuffed with cherry tomatoes, tirovolia-kopanisti from Mykonos, gruyere from Naxos, manoura from Milos and xinomizythra from Iraklia

Λαδένια Κιμώλου, με πελτέ-ντοματοζούμι Μήλου, κρεμμύδια ξερά και ρίγανη
Ladenia, Kimolian tradition pie, with dry tomato paste from Milos, onions from Iraklia and oregano

Τυρολουκουμάδες με γραβιέρα Νάξου και γίδινο κεφαλοτύρι Ίου πάνω σε χειροποίητα κονφί ντομάτας και λεμονιού
Cheese Dumpling with gruyere from Naxos, goat cheese from Ios, served on handmade lemon and tomato confit

Φάβα με Πανσέτα, φάβα Ηρακλειάς παραγωγής μας, με σιγοψημένη πανσέτα, κάπαρη και λιαστό τοματίνι Τήνου
Fava Pancetta, fava from Iraklia with slow cook pork belly, capers and dried tomatoes from Tinos

Καβουρμάς Ηρακλειάς με αργανιά (ρίγανη) και αυγά στη γλίνα του παραδοσιακά
Kavourmas, traditional dish of Iraklia, local pork meat with fried eggs

Συριανό χταποδάκι, μαρινάτο σε κόκκινο ξύδι με θυμάρι/δενδρολίβανο, λιαστή τομάτα και βλαστάρια κάπαρης Σύρου
Octopus from Syros, marinated in red vinegair with thyme and rosemary, sundried tomato and tender caper leaves from Syros

Φάβα με Λακέρδα, φάβα Ηρακλειάς πάνω σε ψητή πίτα με μαριναρισμένα τοματίνια, καπαρόμηλα και μαριναρισμένο φιλέτο Λακέρδας παραγωγής μας σε κρίταμο και σχοινόκουκο
Fava Lakerda, fava from Iraklia, with Lakerda (traditional preserved marinated fish) pita bread, marinated cherry tomatoes and caper

Κυρίως πιάτα / Main dishes

Στριφτούδια με λούζα Μυκόνου, πανσέτα & Νιώτικο γιδοτύρι
Striftoudia, Greek pasta, louza (Mykonian ham), goat cheese from Ios 


Κοφτό μακαρονάκι από αλεύρι φάβας με καλαμάρι, χταπόδι, κρέμα από τυρί Σαν Μιχάλη Σύρου και λάδι μάραθου
Kofto Makaronaki, pasta from fava bean flour, with squid and octopus, crème of San Michali cheese from Syros and fennel infused olive oil

Προβάτσες Ηρακλειάς φρικασέ με αγριομάραθο και κεφτεδάκια από φρέσκο μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά στο τηγάνι με ελαιόλαδο
Provatses Iraklias, pan fried pork and beef meatballs with wild greens and fennel in egg-lemon sauce

Σουβλάκι κοτόπουλο μαριναρισμένο σε ελαιόλαδο με δενδρολίβανο και θυμάρι  (220 γρ.)
Chichen Souvlaki (220gr) marinated with lemon & herbs, served with french fries

Σουτζουκάκια γαλοπούλας στη σχάρα με φρέσκα ωμά μαριναρισμένα κολοκύθια-καρότα και σάλτσα γιαουρτιού με μαστίχα και σουμάκ
Turkey Soutzoukakia , grilled turkey burgers with marinated zucchini & carrot side salad and a yoghurt, mastic and sumac dressing

Μοσχαράκι κατσαρόλας με μαυροδάφνη & θυμάρι, συνοδεία βρασμένης τηγανητής πατάτας
Beef stew with thyme and mavrodafni (sweet red wine) sauce, served with twice cooked potato

Κατσίκι ‘’Γεμιστό’’ (παραδοσιακή Πασχαλινή συνταγή Ηρακλειάς) ντόπιο με ρύζι, συκωτάκια, μάραθο
Iraklian Goat with stuffing, roasted in the wood oven . Traditional Easter Sunday recipe, stuffed with rice, liver and herbs

Ψαρονέφρι γεμιστό με τυροβολιά Μυκόνου, ξινομυζήθρα Ηρακλειάς, λιαστή τομάτα Τήνου και λεμονάτο τραχανά με κυκλαδίτικο πέστο
Pork loin rolls filled with tyrovolia cheese from Mykonos, xynomyzithra from Iraklia, sundried tomatoes with lemon cracked wheat and Cycladic pesto

Σουβλάκι ψαρονέφρι κρεμαστό, (450 γρ.) μαριναρισμένο σε δενδρολίβανο και φλούδες λεμονιού
Pork loin souvlaki (450 gr) marinated with thyme and lemon, served with french fries

Κατσίκι ντόπιο σιγοψημένο ολόκληρο κομμάτι (μπουτάκι ή μπροστινό 1200γρ τουλάχιστον) με βότανα της Αρακλειανής γης
Goat, local free range goat leg, slow cooked with Iraklian herbs (minimum 1200 gr)

Χταποδάκι ψητό με ροβίτσα,  κρέμα φάβας και βινεγκρέτ από τους χυμούς του
Octopus, grilled, rovitsa (green beans) marinated, fava cream and octopus juice vinegraitte

Σκουμπρί ψητό με μαριναρισμένα τοματίνια, πίκλες κρεμμυδιού και αρωματικό λαδολέμονο
Grilled Mackerel, smoked with thyme, served with marinated cherry tomatoes, onion pickles and olive oil-lemon sauce

Καλαμάρι γεμιστό με σπανακόρυζο στη σχάρα και βινεγκρέτ  λευκού ταραμά
Kalamari, grilled and stuffed with spinach and rice, with a taramas (fish roe) vinegraitte

Μαγιάτικο ντόπιο ψάρι, φιλέτο σε σουβλάκι με μοσχολέμονο και αρωματικό ταμπουλέ λαχανικών με γλυκό τραχανά
Amperjack souvlaki with lime, served with vegetable and herbs tabbouleh salad with crackwheat

Ξυλόφουρνος / Wood Oven

Ρωτήστε μας για τα πιάτα του Ξυλόφουρνου
Ask us about our wood oven dishes


Μπριάμ με ντόπια λαχανικά και φρυγανισμένο προζυμένιο  ψωμί με κρέμα από ξινομυζήθρα Ηρακλειάς
Briam, a variety of local vegetables cooked with olive oil, fresh herbs & tomatoes in the oven. Served with grilled bread and Iraklian xinomizithra cream cheese

Ρεβυθάδα ‘’Σίφνου’’ μαγειρεμένη σε πήλινο (Σκεπασταριά)
Revythada Sifnou, chickpeas with rosemary, thyme and olive oil slow cooked in a clay pot (skepastaria)

Vegan Φάβα, φάβα Ηρακλειάς με μαριναρισμένα τοματίνια, κρίταμο Τήνου και καπαρόφυλλα Σύρου
Vegan Fava, fava from Iraklia with marinated cherry tomatoes, sea fennel from Tinos & caper leaves from Syros

Τυριά / Cheese

Πλατώ Κυκλαδίτικων  Τυριών (Σκληρό τυρί γίδινο Μήλος, τριλογία Ομήρου Ιος, Αρσενικό Νάξος, τυρί της μπουρνιάς Άνδρος)
Cycladic Cheese plater, Trilogia Omirou Ios, Arseniko Naxos, Goat cheese Milos, cheese “tis bournias” Andros

Επιδόρπια / Desserts

Ξεροτήγανο με κρέμα λεμονιού, σουσάμι, κανέλα  και δυόσμο
Xerotigano, traditional crispy doughnut, honey, seasame, lemon curd & fresh mint


Κρέμα Ταχίνι, τραγανό Παστέλι  και σιρόπι – ζελέ  από φρέσκο ρόδι
Tachini Mousse with crispy seasame pasteli and pomegranate sauce

Γαλακτομπούρεκο,  κρέμα καραμέλας με αλάτι βραχιάς
Galaktoboureko, crispy pastry fyllo roll filled with vanilla semolina custard and drizzled with salted butterscotch sauce

Μωσαϊκό με καρύδι και  παγωτό στρατσιατέλα
Mosaic, chocolate biscuit and walnut roll with stracciatella ice cream

Μους ξινομυζήθρας Σχοινούσας με σάλτσα από ρακόμελο Αμοργού με σύκα και καραμελωμένα αμύγδαλα
Xinomizithra Schinousa mousse with Amorgion rakomelo sauce with figs and caramelized almonds

Τριλογία Λουκούμι Σύρου (παγωτό τριαντάφυλλο, ζελέ περγαμόντο, μπουκιά μαστίχα) με κραμπλ από μελετίνι Σαντορίνης
Loukoumi trilogie, Syros delight (classic, gel, icec ream) & Santorini melitini crumble

– Για τις σάλτσες μας χρησιμοποιούμε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
– All our salads are prepared with extra virgin olive oil. 

– Κολοκυθοτηγανίτες – Κεφτεδάκια τηγανίζονται στο τηγάνι με ελαιόλαδο
– Zuccini fritters & meatballs are cooked in olive oil 

– Στις φριτέζες μας χρησιμοποιούμε ηλιέλαιο.
– Our deep fryers use sunflower oil  

– Χταπόδι και Καλαμάρι -όταν δεν είναι ντόπια- είναι κατεψυγμένα είδη
– Squid and Octopus are frozen when they aren’t available to catch locally.

– Στο κατάστημα νερό, ποτά, αναψυκτικά χρησιμοποιούμε μόνο γυάλινες συσκευασίες.
All our water, refreshments and beverages are in recyclable or reusable glass bottles to avoid plastic waste.

error: Yiannis Gavalas. All Rights Reserved.