Τσιγαριαστά χόρτα με φασόλια χάντρες και φέτα
Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό χόρτα εποχής (βλίτα, σπανάκι, σέσκουλα, ραδίκια)
200 γρ. φασόλια χάντρες
1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
½ κούπα ελαιόλαδο
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κύβους
Αλάτι, πιπέρι
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
200 γρ. φέτα Ηπείρου τριμμένη
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα φασόλια σε μπόλικο νερό για 30 λεπτά και τα στραγγίζουμε.
- Πλένουμε και βράζουμε τα χόρτα σε αλατισμένο νερό για 10 έως 15 λεπτά και σουρώνουμε.
- Σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε μέχρι να γυαλίσουν.
- Προσθέτουμε τα φασόλια και τα χόρτα, ανακατεύουμε , ρίχνουμε την ντομάτα και το κρασί. Αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του.
Τέλος, προσθέτουμε τον άνηθο και την φέτα.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα, γαρνίροντας με άνηθο και φέτα.
Συνοδεύουμε με φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί. Πηγή: www.lifo.gr
error: Yiannis Gavalas. All Rights Reserved.